Expertiza-Tehnica-Mlpat.ro

L-V: 09.30 – 18.00
Locatie: Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

EXPERTIZA MLPAT PENTRU:

Acte necesare autorizatie de constructie

Cauti lista cu acte necesare pentru autorizatie de constructie? Hai sa discutam despre ea si despre cum si de unde poti obtine documentele pentru eliberarea autorizatiei de construire. 

Acte autorizatie de constructie

Lista cu acte pentru autorizatie de constructie se regaseste in Certificatul de Urbanism. Daca vrei sa obtii autorizatia de constructie si cauti ce documente iti sunt necesare, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa soliciti eliberarea Certificatului de Urbanism, iar in cuprinsul lui este enumerata toata documentatia necesara. 

Atentie! Lista cu acte pentru obtinerea autorizatiei de construire se solicita de catre autoritati, in functie de lucrarile executate, de situatia in care se afla imobilul etc. Noi iti prezentam ce documente sunt deseori solicitate pentru eliberarea autorizatiei in Certificatul de Urbanism, respectiv o lista orientativa si informativa. Pentru a afla lista exacta cu documente, iti recomandam sa verifici cuprinsul Certificatului de Urbanism. 

Cum obtii actele necesare pentru autorizatia de constructie?

Ca sa obtii actele necesare pentru autorizatia de constructie este nevoie sa apelezi la persoane autorizate si specializate care sa te ajute cu intocmirea documentatiilor necesare. Arhitecti autorizati, expert tehnic MLPAT, ingineri in constructii, verificatori de proiecte, experti cadastristi, toate persoanele de care ai nevoie pentru a efectua lucrarile corect, sigur si legal. 

Poate ca de multe dintre actele necesare pentru autorizatia de constructie nici nu ai auzit pana in prezent. De aceea, te ajutam sa intelegi ce sunt aceste documente si la ce persoane autorizate trebuie sa apelezi pentru intocmirea lor. 

acte necesare autorizatie de constructie

De unde obtii acte necesare autorizatie de constructie?

Am enumerat care sunt cele mai des solicitate acte pentru autorizatie de constructie si poate esti curios sa afli ce reprezinta fiecare si cum le poti obtine. Hai sa luam documentele in parte si sa facem lumina asupra lor:

DOCUMENTATIE TEHNICA DTAD SI DTOE

Proiectul DTAC este necesar in dosarul cu acte pentru obtinerea autorizatiei de constructie. DTAC inseamna documentatia tehnica pentru autorizatia de construire si se intocmeste de catre ingineri specializati pe rezistenta, instalatii si arhitecti cu drept de semnatura. Proiectul DTAC cuprinde planuri si memorii tehnice elaborate de persoanele atestate si autorizate.

Alaturi de proiectul DTAC poti regasi solicitat si Proiectul DTOE, respectiv documentatia tehnica pentru organizarea executiei lucrarilor. Click mai jos pentru obtinerea proiectului DTAC si DTOE.

acte necesare autorizatie de constructie

EXTRASUL DE CARTE FUNCIARA SI EXTRASUL DE PLAN CADASTRAL

In Certificatul de Urbanism poti regasi in lista cu acte necesare pentru autorizatie de constructie Extras de Carte Funciara si de plan cadastral. Extrasul de Carte Funciara pentru informare si extrasul de plan cadastral pot fi obtinute prin servicii online. Click pe butonul de mai jos. 

acte necesare autorizatie de constructie

AVIZE SI ACORDURI DE AMPLASAMENT si AVIZ DE MEDIU

In dosarul cu acte necesare pentru obtinerea autorizatiei de construire poti avea nevoie si de avize de amplasament si acorduri. Acestea se solicita in functie de tipul si natura lucrarilor pe care vrei sa le efectuezi. Autoritatile pot solicitate avize precum, avizul de apa, energie termica si electrica, telefonizare, canalizare. Poti avea nevoie si de aviz de conformitate si de aviz de mediu. Click pe butonul de mai jos pentru a discuta cu echipa ce se poate ocupa de obtinerea lor.  

acte necesare autorizatie de constructie

EXPERTIZA TEHNICA MLPAT

Cu expertiza tehnica MLPAT te putem ajuta noi. Aceasta este intocmita de un expert tehnic atestat MLPAT care analizeaza lucrarile propuse si intocmeste in raport din care rezulta concluzii cu privire la structura de rezistenta a imobilului. 

acte necesare autorizatie de constructie

REFERATELE DE VERIFICARE

Referatele de verificare se intocmesc in urma verificarii tehnice a proiectului de arhitectura, rezistenta si instalatii faza DTAC. Referatele de verificare sunt elaborate de verificatori de proiecte atestati si specializati. Acestia verifica, stampileaza si semneaza partile scrise si desenate faza DTAC, memoriile si planurile de arhitectura, instalatii si rezistenta. 

acte necesare autorizatie de constructie

Acte autorizatie de constructie din Certificat Urbanism

Vrei sa vezi cum arata actele necesare pentru autorizatia de construire in Certificatul de Urbanism? Iata cum arata un Certificat de urbanism si cum arata lista cu acte necesare pentru autorizatie de constructie in cuprinsul lui. 

*** proprietatea pentru care s-a eliberat Certificatul de Urbanism se afla in zona de protectie, imobil aflat pe lista monumentelor istorice Bucuresti – fiind necesar Aviz de la Ministerul Culturii

*** proprietatea se afla sub ipoteca – fiind solicitat in lista cu acte necesare pentru autorizatie de constructie si acordul creditor ipotecar. 

Pg. 1/4 Certificat Urbanism obtinere autorizatie
Pg. 2/4 Certificat Urbanism obtinere autorizatie
Pg. 3/4 Certificat Urbanism obtinere autorizatie

Iti uram mult succes in procedurile de obtinere a actelor necesare pentru autorizatia de construire si speram ca informatiile oferite ti-au fost de folos. Doar obtinerea autorizatiei de construire asigura lucrari executate corect, sigur si conform cu cerintele in constructii. Persoanele autorizate sunt gata sa te ajute cu documentele necesare pentru obtinerea autorizatiei de constructie. 

error: Alerta: Copierea continutului este interzisa. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.