Expertiza-Tehnica-Mlpat.ro

L-V: 09.30 – 18.00
Locatie: Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

Bucuresti, Bd. Unirii 64-66, bl. K3, sc.2

EXPERTIZA MLPAT PENTRU:

Ai extins o casa fara autorizatie?

Extinderea casei este destul de des efectuata si uneori se intampla ca proprietarii sa inceapa lucrarile fara a obtine autorizatia necesara. Daca ai facut extindere la casa fara autorizatie echipa noastra te poate ajuta in procesul de legalizare a lucrarilor. 

Ai extins constructia pe plan vertical sau orizonal fara autorizatie? Iti vom spune imediat de ce nu e bine sa construiesti fara autorizatie si cum te putem ajuta noi cu situatia in care te afli.

Iata mai jos care sunt cele mai comune lucrari de constructii de extindere la casa fara autorizatie. Tu ce lucrare ai efectuat?

extinderea casei fara autorizatie

Extinderea casei fara autorizatie: riscuri si amenzi

Multi proprietari ce construiesc sau extind casa fara autorizatie se blocheaza in aceasta situatie cand vor sa vanda imobilul sau cand vor sa deschida proces de mostenire sau succesiune. La fel, in multe cazuri proprietarii ce n-au obtinut autorizatie pentru lucrari sunt reclamati de vecini si amendati in timpul executarii lor. Iata care sunt riscurile asociate cu extinderea unei case fara autorizatie:

extinderea casei fara autorizatie

Ce rol are autorizatia cand faci extinderea casei?

Fara autorizatia necesara, extinderea casei este ilegala. Autorizatia asigura legalitatea si conformitatea lucrarilor, siguranta si calitatea constructiei si drepturile si interesele legale ale proprietarului. 

Obtinerea si respectarea autorizatiei asigura faptul ca extinderea casei se realizeaza in mod corespunzator, fara amenzi si riscuri care sa puna in pericol oamenii si alte constructii. 

Citeste despre obtinerea autorizatiei de construire si informeaza-te cu privire la procedurile necesare. Chiar daca ai extins casa fara autorizatie, aceste informatii te pot ajuta in viitor, daca intervii cu alte lucrari asupra proprietatii. 

Am luat amenda pentru extinderea casei fara autorizatie

Autoritatile au constatat in timpul lucrarilor de extindere sau imediat dupa ce le-ai finalizat ca nu ai autorizatie? In acest caz, conformitatea legala a lucrarilor se poate face prin eliberarea Certificatului de Urbanism pentru autorizarea lucrarilor efectuate fara autorizatie si sanctionate. Procedura consta in pregatirea si depunerea unui dosar pentru eliberarea Certificatului de Urbanism in care sunt solicitate actele necesare pentru autorizarea extinderii casei. 

Ti-am spus ca te putem ajuta noi cu acest proces, asa ca iata ce putem face pentru tine (proprietati din orasul Bucuresti): 

Serviciile noastre complete de obtinere a documentelor sunt disponibile in acest moment doar in orasul Bucuresti. Asta nu inseamna ca nu te putem ajuta daca proprietatea ta nu face parte din orasul Bucuresti. Te ajutam cu o parte din documentatiile necesare pentru autorizare in orice judet din tara: expertiza tehnica MLPAT, proiecte tehnice, referate de verificare si alte documente. Contacteaza-ne si hai sa discutam despre cum te putem ajuta sa legalizezi extinderea casei fara autorizatie.

Extinderea casei fara autorizatie, mai veche de 3 ani

Daca ai extinderea la casa fara autorizatie mai veche de 3 ani, intrarea in legalitate poate fi facuta prin obtinerea Certificatului de atestare a edificarii constructiei. 

Ce este Certificatul de edificare, cum il obtii si cum te putem ajuta noi sa il obtii daca esti din Bucuresti? Avem in site o pagina in care discutam pe larg despre aceste informatii. 

Apasa click pe pagina SERVICIU CERTIFICAT EDIFICARE si documenteaza-te cum poti face legalizarea extinderii casei, in baza legii 50/1991, art 37, alin 6. 

casa extinsa fara autorizatie

Iti dorim mult succes cu autorizarea extinderii casei fara autorizatie si iti multumim ca ai ajuns pana la finalul articolului. Noi suntem echipa Expertiza Tehnica MLPAT, o echipa de experti tehnici, ingineri, arhitecti, cadastristi autorizati si persoane delegate in relatiile cu institutiile publice, pentru depunerea si ridicarea documentelor in scopul obtinerii autorizatiei sau intrarii in legalitate.

error: Alerta: Copierea continutului este interzisa. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii.